Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > AMBASADOR DEGENERIK POD DUPLOM ZAŠTITOM !

AMBASADOR DEGENERIK POD DUPLOM ZAŠTITOM !

17. фебруара 2012.

 

NEMAČKI ambasador u Srbiji, Volfram Mas, ladno je, narodski rečeno, ne trepćući, izvređao uglednog srpskog političara, bivšeg predsednika države i vlade, sadašnjeg šefa DSS, dr Vojislava Koštunicu, očigledno uveren da su njegove besprimerne, političke i ljudske, uvrede – potpuno bezopasne, maltene bezazlene.

 

 

Iako su uvrede teške, iako se njima, na najdrastičniji način, krše sve najbitnije međunarodne norme, formulisane u Bečkoj konvenciji, a uz to su i baš pravi civilizacijski i kulturni šljam i otpad, tom DEGENERIKU neće «ni dlaka sa glave da zafali»!

 Jer, svoju prljavštinu, ličnu i zvaničnu, prosuo je u – ovoj današnjoj Srbiji. Da sve i u svemu bude izrazitije, H. E. Mr. Mas, izbljuvao se pred beogradskim studentima, i to o čoveku izuzetne kulture i znanja i izrazite prefinjenosti, upadljivo iznad sadašnjih srpskih, pa i inostranih standarda.

 

 Pred takvim Vojislavom, degenerik Mas je predstavio, evo kako, samo jednu jedinu svoju «hamletovsku» dilemu – on je, Koštunica, «ili neznalica ili, jednostavno, lažov»!!! A, nije, «u samoj stvari», ni jedno ni drugo.

Nije, naime, neko preterano znanje, ali je tačno da je Srbija, potpisujućim pre tri godine, i od tada primenjujući SSP, Sporazum o stabilizaciji i pridrućivanju, za svoje carinske troškove u razmeni sa EU, gubila godišnje po 180 niliona evra – Evropska unija te troškove nije imala, jer, jednostavno, taj međusobni ugovor nije stupio na snagu, jer ga još nisu potpisale četiri evropejske države…

 

 Sve drugo je – kombinatorika, šuplja tumačenja, pogrešno čitanje i zamenjivanje drugih ugovora i sporazuma…

 

 I, nikom ništa, a sve bilo bi jednostavno i normalno, jer Srbija je navikla na muke i nepravde. Ali, ne lezi vraže, već povampireni imperijalni duh novih svetskih kolonoijalista sa SAD na čelu, ohrabrio je DEGENERIKA-ambasadora Nemačke da, baš bezočno izblati Koštunicu, pa i Srbiju.

 Nastavio je, u stvari, ponašanje njegovog prethodnika, Cobela, koji je, kako je podsetio sam Koštunica, «javno držao lekcije i zavodio red u tuđoj zemlji». I jedan i drugi, i još neki zapadni ambasadori u Beogradu, za vreme mandata i posebno posle završetka diplomatske službe ovde, samo su revnosno održavali kontinuitet besprimernog ponašanja prema Srbiji, njenom rukovodstvu i, posebno, narodu i njegovim vrednostima.

 

Radi se, u ovom slučaju, o odnosu nemačke politike prema Srbiji, pre svega njenom nemirenju sa upornimm nastojanjem da se makar ne ozvaniči secesija Kosova i Metohije, a i to se izvodi upornim ucenama, najčešće onima koji udaljavaju integraciju u EU.

Minulog avgusta Angela Merkel je u Beogradu zahtevala da Srbija ukine paralelne instiucije na severu Kosmeta, u decembru je baš ona sprečila da Srbija dobije status kandidata za EU, a sada, uoči novog martovskog odlučivanja o istoj temi, Nemačka podseća na svoju moć i prirodu svojih odnosa prema ovoj zemlji.

 

Pošto je Koštunica besumnje jedan od istaknutijih protivnika takve i evropske i nemačke politike prema Srbiji, bilo je izazovno DEGENERIKU  Masu da, vređajući istaknutog srpskog političara, ponovo ponizi Srbiju – ostaće takav trag i ako martovska kandidatura prođe?!

Ostaće, na žalost, i jedna domaća pouka – . O našem, najblaže rečeno, tolerantnom odnosu prema takvim poniženjima. Saginjali su zvaničnici ove zemlje glavu i kad su nas vređali u vreme dok je Koštunica bio predsednik i premijer, kao što današnji lideri ćute – kad vređaju Koštunicu.

 

Kao da ni tada ni sada srpski vrhovi ne shvataju da Nemačka u stvari hoće da ponizi Srbiju i natera je da se odrekne Kosmeta. Svoja ponižavanja izvoide redovno  ambasadori siledžije, uvereni da ih sila štiti.

 Tako i DEGENERIK Mas – on, besmnje, nije čuo za onu drevnu misao Leonarda daVinčija da onaj «koji druge vređa ne može da zaštiti sebe»!

Nemački DEGENERIK -ambasador  je formalno pod zaštitom Srbije, ali ne može se sakriti – od sebe!

 

#Geto Srbija

Materijal:Fakti

  1. 18. фебруара 2012. у 15:34

    Ma mi smo propala drzava

    Свиђа ми се

  1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: