Почетак > СВЕТ > Amerikanci ubili glavnog operativca pakistanske Al Qaide

Amerikanci ubili glavnog operativca pakistanske Al Qaide

9. фебруара 2012.

 

Pripadnici Pakistanske obaveštajne službe smatraju da je Mansor bio odgovoran za nekoliko samoubilačkih atentata u poslednje četiri godine, koje su uglavnom izveli pakistanski talibani.

 

Fotografija vijesti

 

Noćas je u napadu američkih bespilotnih letelica na severozapadu Pakistana ubijen glavni operativac Al Qaide u toj zemlji Badar Mansor, javlja Hina.

On je stradao tokom noći u napadu bespilotnih letelica CIA-e u Miranšahu, glavnom gradu Severnog Vaziristana, uporištu pakistanskih talibana, saveznika Al Kaide, navelo je nekoliko pripadnika pakistanskih obaveštajnih službi i jedan pripadnik grupe pobunjenika.

Tokom noći jedna američka letelica je ubila četiri islamistička pobunjenika u Miranšahu, rekli su ranije pripadnici vojske, prenosi AFP.

„Badar Mansor je ubijen u raketnom napadu ove noći u Miranšahu“, rekao je jedan neimenovani operativac pakistanske obaveštajne službe, a njegove kolege u Miranšahu su rekle da je sa njim stradala i supruga.

Nakon što je Iljas Kašmiri ubijen, Badar Mansor je postao šef Al Kaide u Pakistanu.

Jedan zapadni stručnjak za terorizam u regionu je rekao da je, u slučaju da njegova smrt bude potvrđena, to odlična vest za antiterorističku borbu u regionu jer je on bio jedna od glavnih meta Sjedinjenih Država i Pakistana.

Taj izvor je još rekao, da je Mansor bio šef mreže Al Kaide u Pakistanu i da su brojne zapadne obaveštajne službe radile na njegovom hvatanju.

Pripadnici Pakistanske obaveštajne službe smatraju da je Mansor bio odgovoran za nekoliko samoubilačkih atentata u poslednje četiri godine, koje su uglavnom izveli pakistanski talibani, saveznici Al Kaide, u kojima je ubijeno blizu 5.000 ljudi od 2007 godine.

 

Izvor: Hina

Категорије:СВЕТ Ознаке:, ,
<span>%d</span> bloggers like this: