Почетак > ЗАСТРАШУЈУЋЕ > VOJSKA KOSOVA PRUŽAĆE PODRŠKU SEPARATISTIMA

VOJSKA KOSOVA PRUŽAĆE PODRŠKU SEPARATISTIMA

8. фебруара 2012.

 

Bivši direktor Vojno-bezbednosne agencije, general u penziji Momir Stojanović, ocenio je da će, nakon transformacije Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage ta formacija pružati logističku podršku separatističkim elementima na jugu Srbije, u Makedoniji i u Crnoj Gori.

 

 

 

„Sasvim sigurno će pružati logističku podršku militantnim Albancima na jugu Srbije, kroz šverc oružja, vojne opreme, slanje instruktora, organizovanje manjih terorističkih grupa i izazivanje nestabilnosti na jugu Srbije“, rekao je Stojanović agenciji Beta i dodao da ne veruje da će se državnost Kosova zaokružiti u sadašnjim granicama.

Stojanović je rekao da je poznato da projekat takozvane velike Albanije obuhvata i delove Makedonije i Crne Gore, zbog čega veruje da će buduće oružane snage Kosova pružati podršku i svojim militantnim sunarodnicima u tim državama.
U izveštaju direktora Nacionalne obaveštajne službe odboru Senata Kongresa SAD navodi se da je veoma verovatno da će se Bezbednosne snage Kosova transformisati u oružane snage do juna 2013. godine.

Bivši prvi čovek vojne obaveštajne službe rekao je da u ovoj fazi transformacija Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage ne predstavlja opasnost po bezbednost Srbije, ali da će se to sigurno desiti u perspektivi jer se kosovski Albanci neće zadovoljiti sadašnjim granicama.
„Negativno će se odraziti u pogledu stanja bezbednosti u zapadnoj Makedoniji i bezbednosti srpskih enklava na Kosovu i Metohiji“,
rekao je on i ocenio da već sada Bezbednosne snage Kosova imaju pod oružjem mnogo više od propisanih 3.000 pripadnika.

Penzionisani general Ninoslav Krstić, koji je bio nekadašnji komandant Združenih snaga na jugu Srbije, rekao je da BSK ne mogu predstavljati opasnost po bezbednost Srbije u ovom trenutku, ali da svakako treba pratiti razvoj situacije i sve promene, kako bi na osnovu toga Srbija mogla da formira svoju odbrambenu politiku.
Krstić je agenciji Beta rekao da je od formiranja Bezbednosnih snaga Kosova bilo jasno da će se ta formacija transformisati u vojsku, jer je za Ameriku Kosovo nezavisna i samostalna država, koja treba da ima svoju vojsku, kao i svaka nezavisna i samostalna država.

„Moramo da znamo da će Bezbednosne snage Kosova ići ka evroatlantskim integracijama, odnosno ići će u NATO. Time će osigurati bezbednost te nezavisne države Kosovo“, rekao je Krstić.

# Geto Srbija

Категорије:ЗАСТРАШУЈУЋЕ Ознаке:, ,
 1. 8. фебруара 2012. у 11:56

  Ovde komentarise jedan TAKOZVANI Albanac inace Siptar, drzavljanin TAKOZVANE Republike Kosova, koja sada sama pise TAKOZVANU istoriju i vodi TAKOZVANU svoju politiku i formira TAKOZVANE adbrambene vojne snage uz pomoc medjunarodne zajednice i ako je Kosovo unutrasnji problem Srbije i ona nikako ne dozvoljava internacionalizaciju tog problema sve dok TAKOZVANI NATO-pakt ne pocinje sa bombardovanjem Srbije i vojnim strateskim ciljevima. TAKOZVANA albanska nacija je podeljena u Albance i Siptare. Albanci su u Albaniji a Siptari su u Jugoslaviji, pardon u Srbiji, svejedno oni su nasi. Oni su premali da bi se mogli zastiti. Sa njime cemo lako, kao i dosada, izlaziti na kraj. Zapamti ce oni ko su srpski junaci kao sto su Marko Kraljevic, Arkan i slicni bili. Ali meni, TAKOZVANOM Albancu, je sada zao da je Srbija sada tako mala i ne prostire se od Karlobaga u TAKOZVANOJ drzavi Hrvatskoj do Bitola u juznom delu TAKOZVANE drzave Makedonije, koja se ranije, u dobrim vremenima, Juzna Srbija zvala. U periodu izmedju poslednja dva popisa stanovnistva u tom suzenom delu Srbije zajedno sa darom od prvog svetskog rata, Vojvodinom, ima 300.000 stanovnika manje. Dajte i ucinite nesto protiv presnazne emancipacije vasih zena pa i devojaka. Meni, TAKOZVANOM Albancu, pardon Siptaru, je zao da moj komsija bude premali. Ako dodje vreme da se ponovo bijemo, onda moramo brojcano da budemo jednaki, da ne bi ispalo da se nismo fer tukli, jedan TAKOZVANI Albanac, pitaj Boga iz Albanije, Makedonije, Crne Gore ili Grcke i jedan nas Siptar sa Kosova ili Presevske Doline, nije vazno, protiv jednog srbina. Ja znam da tada NATO nema potrebe da nas razdvoji. Neka Stanojevic i dalje ostane budan i nek prati razvoj TAKOZVANE Vojske Kosova.
  Ja predlazem komsiski, neka se stvari u nasem rgijonu odvijaju i dalje sa ovakvim trendom a vi nemojte se umoriti i u buduce ovakve promene bez prekida TAKOZVANIMA nazvati.

  Ja sam sad zedan i idem da pijem jedan ljimunat, a mozda da jedem i dve bakljave.
  Ako imate potrebu da uvozim ugalj ili da testeram drva ZOVITE U TELJEFON. AJDE ZDRAVO!

  Свиђа ми се

 1. No trackbacks yet.
Затворено за коментаре.
%d bloggers like this: