Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > SPECIJALNA JEDINICA, ILI PREDSEDNIKOVA GARDA? -LIČNI STAV!!!

SPECIJALNA JEDINICA, ILI PREDSEDNIKOVA GARDA? -LIČNI STAV!!!

31. јануара 2012.

Nebojša Tatomir

Svašta čovek može da čuje i doživi u ovoj zemlji Srbiji.

Evo ’’čusmo’’ juče, da se pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije formira nova jedinica za specijalne namene. Kažu, žandarmerija formira odred za specijalna dejstva sa 600 pripadnika pod punim naoružanjem.

E sad, vest ko vest, ne bi tu bilo ništa čudno, da rukovodstvo MUP-a, ne tvrdi kako nije upoznato sa ovom sistematizacijom žandarmerije, piše dnevna novina Blic.

Možda žandarmerija pripada Ministarstvu za Severni pol, pa ovi iz MUP-a nisu bili obavešteni.

Kako dalje piše Blic, neimenovani ’’izvor iz MUP-u’’, kaže da je ova sistematizacija žandarmerije po proceduri prošla kabinet ministarstva, ali u MUP-u tvrde da je u pitanju bila obimna dokumentacija i da im je “promakao” deo o formiranju novog odreda, kao i da ih general Dikić nije informisao o svojim namerama.

Vrhunac priče, je kako piše Blic, to što  je nova sistematizacija prošla i da je odobrena na Vladi Srbije, kao i da je sada za formiranje jedinice ključna samo saglasnost direktora policije, koju on nije dao.

Blic je kontaktirao i sa nekim pripadnicima žandarmerije, koji kažu da je tvrdeći po situaciji, formiranje novog odreda već gotova stvar.

Ono što je najtragičnije, kako tvrde ovi pripadnici žandarmerije je: ’’Već su spremljene nove uniforme za pripadnike novog odreda, i to ne plave koje tradicionalno nose pripadnici Žandarmerije, već šarene maskirne sa crvenim beretkama. Takođe, pedeset luksuznih vozila, raznih boja, po naređenju generala Dikića, prefarbano je u crnu boju, specijalno za novi odred. Koliko smo čuli, već su stigli i računi za oružje.

Za prijem u ovaj odred već konkurisali svi bivši pripadnici nekadašnje Legijine Jedinice za specijalne operacije. Izgleda da se nečijom odlukom ti ljudi vraćaju na veliku scenu.’’

Takav odred i sa tom vrstom naoružanja ne bi mogao niko da kontroliše.

Mada, tu mi nije jasna jedan stvar, Legijina jedinica je rasformirana pre skoro 10 godina, i pripadnici te jedinice su već prošli ’’neke’’ godine za ponovno aktiviranje.

Ono što je najstrašnije, da u ovoj državi ne postoji nikakav red, da se ne zna ’’ko pije ko plaća’’, što javašluk državnih službenika prevazilazi sve mere, što se više ne zna ko kome radi iza leđa i što ovaj narod plaća svu tu zajebanciju.

Kao što pre neki dan napisah, nije problem u policiji, problem je u onima što policijom i državom komanduju i upravljaju.

A možda je problem, što u Srbiji, svaki veliki vođa želi da ima i svoju gardu.

 

 

%d bloggers like this: