Почетак > ГЛАС ОБИЧНИХ ГРАЂАНА > RTS SILEDŽIJA: HOĆE DA PLENE IMOVINU GRAĐANA!

RTS SILEDŽIJA: HOĆE DA PLENE IMOVINU GRAĐANA!

31. јануара 2012.

ČAČAK – Pred Osnovnim sudom u Čačku vodi se postupak za utvrđivanje verodostojnosti dokumenata na osnovu kojih Javni servis Radio-televizije Srbije prinudnim putem pokušava da naplati TV pretplatu od 300 Čačana. U ovom trenutku, 300 osoba protiv kojih se vodi takozvani ,,skraćeni izvršni postupak“ o tome nema pojma.

 

 

Izvršne sudije Milenko Lazarević i Ivana Sretenović odlučiće o predlogu Radiodifuzne ustanove da se od 300 TV pretplatnika za koje je RTS našao da imaju dug, izvrši naplata prinudnim putem.

Kao osnovni dokaz RTS je sudu priložio finansijsku karticu, tačnije izvod uplata, a po kojim kriterijumima u sudu ne znaju da kažu.

– Nedavno, RTS je podneo tačno 300 predloga da se dozvoli izvršenje prinudne naplate nad dužnicima i u toku je ispitivanje verodostojnosti i urednosti podnetih isprava – kaže v. d. predsednice Osnovnog suda, Svetlana Krunić Tasevska. Ona naglašava da eventualnom izvršenju nisu prethodile tužbe niti parnični postupci, usled čega 300 Čačana iz ove pravosudne ustanove i ne zna da se protiv njih vodi postupak prinudne naplate.

– Ukoliko sud usvoji predlog, građani će od suda o tome biti blagovremeno, pismeno obavešteni, a od dana prijema rešenja o izvršenju mogu da ulože prigovor u roku od pet radnih dana – kaže Tasevska.

U sudu navode da ne znaju za koji period RTS potražuje naplatu TV pretplate, ali tvrde da su to novčani iznosi koji se kreću od 20.000 do 30.000 dinara.

Tek svaki osmi Čačanin sa kojim smo razgovarali plaća ovaj namet.

– Za šta da platim pretplatu, za emisije i serije od pre 40 i više godina za koje je pretplatu platio još moj deda? Nisam se vezao nikakvim ugovorom, a sudske izvršitelje ću dočekati motkom – rekao nam je jedan od mnogobrojnih ogorčenih Čačana.

G. Plazinić.

Hoće li neko u ovoj zemlji jednom da stane na put bezobraznom i bahatom ponašanju “javnog servisa”, jer niko nije pitao građane da li žele da gledaju emisije RTS-a ?! RTS ako želi da naplaćuje svoj program, onda neka skrembluje svoja dva kanala, pa svako ko hoće da gleda RTS neka plati, a ko ne želi RTS da ima, neće ni moći da ga gleda. Normalne i profesionalne televizije u svetu tako rade, ali pošto je RTS daleko od normalnog i profesionalnog (jer na sve moguće načine pokušava da zavlači ruku u džepove građana), još dugo ćemo biti taoci televizijsko-političkih tajkuna i i idiota koji se nalaze na čelu RRA i RTS-a!!!

# Geto Srbija

%d bloggers like this: